Kväveoxidtillskott för att förbättra hälsa och prestanda

Kväveoxid från Snorbilligt.se produceras av nästan alla typer av celler i människokroppen och en av de viktigaste molekylerna för blodkärlens hälsa. Det är en vasodilator, vilket innebär att det slappnar av blodkärlens inre muskler, vilket gör att kärlen breddas. På detta sätt ökar kväveoxid blodflödet och sänker blodtrycket. Kväveoxid spelar en viktig roll i erektilfunktionen. Flera kosttillskott som , inklusive L-citrullin, L-arginin och Pycnogenol, har visat sig öka kväveoxidnivåerna hos män med erektil dysfunktion (ED).

Citrullinmalat är en form av L-citrullin som kan hjälpa till att lindra muskelsmärta genom att öka kväveoxid. Dosen och typen av träning kan påverka citrullinmalatets förmåga att minska muskelsmärta. Grönsaker och frukter innehåller olika föreningar, såsom nitrat och flavonoider, vilket kan hjälpa till att hålla blodtrycket under kontroll genom att öka kväveoxidnivåerna.

Kosttillskott som Kväveoxid från Snorbilligt syftar till att öka kväveoxid främjas vanligen som prestandaförbättrare. Även om de prestationshöjande fördelarna med L-arginin är minimala kan nitrat och L-citrullin vara värt det. Personer med diabetes har försämrat produktionen av kväveoxid, vilket kan leda till skadliga hälsoeffekter. L-arginin har visat sig förbättra blodsockerkontrollen hos personer med diabetes, men mer forskning behövs innan det kan rekommenderas. Kväveoxidtillskott anses generellt vara säkra. Det finns dock några biverkningar att se upp för, inklusive potentiella magbesvär och diarré, samt mörkröd avföring och urin.