Nyheter

Resultat
Här finner du resultatlistan.

Deltagarinformation
Här finner du en sammanställning av den information som du som deltagare behöver ta del av. Klicka här och läs mer om förutsättningarna för E18-loppet den 9 juni.

Autowåx Bil AB
Under E18-Loppet visar Autowåx Bil AB upp elektrifierade BMW-bilar. Bland annat kommer helt nya hybriden BMW 530e användas som förbil under loppet. Dessutom kommer man kunna uppleva både BMW i3 och sportbilen BMW i8 på plats. Vi på Autowåx Bil AB ser fram emot en löparfest den 9e Juni och hoppas att vi ses!

Nummerlapp och starttid
Loppet startar klockan 19.00 den 9 juni. Arrangemangsområdet är öppet från klockan 16.00 och uppvärmningen startar 18.45. Kom i god till så du hinner hämta din nummerlapp. Alla som springer måste bära nummerlapp. Ditt tidtagningschip är också fäst på nummerlappen.

Karta över arrangemangsområde
Med en dryg vecka kvar till start kan vi nu presentera arrangemangsområdets utseende den 9 juni. Där parkerar ni, hämtar er nummerlapp från klockan 16.00 och umgås fram till start. Klockan 18.45 hjälper Friskis & Svettis till med uppvärmningen. Träffa Autowåx och se deras nya BMW-bilar och hör mer från Trafikverket om vägprojektet. I kiosken erbjuder vi bland annat baguette och Festis för 50 kr.

Ditt namn på vägen för alltid
I samband med att du hämtar din nummerlapp innan start kommer du att få en skylt med ditt namn på. Denna fäster du ceremoniellt innan start på en av tavlorna där. Efter loppet kommer arrangören att montera dessa i en ram som fästes på en av de nya rastplatserna längs vägsträckningen. På så vis får du ögonblicket och upplevelsen förevigad.

After Run och fotboll med Pitchers
Tillsammans med Pitchers kan vi nu erbjuda en After Run med mat, fotboll och bilder från löparkvällen, varmt välkomna enligt nedan:

Autowåx på plats med elbilar
Autowåx är ny samarbetspartner för loppet och de kommer att visa sina elbilar på arrangemangsområdet under eftermiddagen och kvällen. Autowåx kommer också att leverera förbilar till loppet och finnas med innan ledaren från start till mål.

Autostart i samarbete med Färjestadstravet
Loppet startas med hjälp av travbilen i en klassisk autostart. Det innebär att du som deltagare kommer att bli ivägsläppt med hjälp av en bil med grindar som hindrar dig som löpare från att tjuvstarta. Vad arrangören vet så blir detta världspremiär i löploppssammanhang.

Så tar du dig till arrangemanget
Från Karlstad:
Följ E18 mot Grums, sväng av mot Vålberg, Edsvalla, Segerstad. Efter cirka 150 meter sväng vänster mot Segerstad, fortsätt på vägen som korsar över e18 och sväng sedan höger, följ skylt mot Segerstad. Följ sedan skyltningen till parkering intill arrangemangsområdet.
Från Grums:
Följ E18 mot Karlstad, sväng höger mot Segerstad. Sväng sedan vänster fortsatt mot Segerstad. Följ sedan skyltningen till parkering intill arrangemangsområdet.

Starttid och ordinarie anmälningstid
Starten för E18-loppet kommer att gå klockan 19.00 fredagen den 9 juni. Fram till och med 31 maj är priset för E18-loppet 400 kr. Från och med den 1:e juni och fram till start är priset 500 kr. Kombinationserbjudandet med Karlstad Stadslopp kommer också att förändras vid detta datum.

Bergvik Köpcenter klar som loppets huvudsponsor
Idag blev det klart att Bergvik Köpcenter blir E18-loppets huvudsponsor. Bergvik Köpcenter kommer att finnas med hela resan fram till loppet och såklart på arrangemangsområdet och längs banan den 9 juni.

Anmälan har öppnat
Välkommen att anmäla dig till detta unika lopp som går på den nya E18-sträckningen väster om Karlstad. Den nya vägsträckan är delvis ny och mäter 7 kilometer. Sträckan omfattar två nya trafikplatser och en faunabro. Loppet mäter 6,5 kilometer och löps mellan de båda nya trafikplatserna. Läs mer om vägprojektet här.