Bestämma din frilans lönesats

En av de farhågor som människor har när de börjar frilansande är att hitta jobb som betalar tillräckligt bra. Det finns gott om skrämmande historier som flyter runt på Internet om frilansare som har erbjudits mycket låga priser för alltför mycket arbete.

När du först börjar, kan det vara svårt att avgöra var du ska spendera dina Jobbsökning ansträngningar och ta reda på hur mycket du kan få betalt.

Ett alternativ är att göra lite matematik relaterat till din nuvarande lön, särskilt om du ska frilans i samma område som ditt jobb.

Crunch din nuvarande lön siffror för att räkna ut mycket du gör nu per timme, projektet, månaden och året.
Använd inte din hem lön för dina beräkningar. Var noga med att använda “brutto ” nummer innan alla avdrag för skatter och även lägga till den totala kostnaden för förmåner som försäkring som du kommer att betala dig själv som en frilansare.
Forska andra frilansare gör samma typ av arbete för att se om du kan lära dig vad de tar betalt.
Du kan också använda webbplatser som Payscale.com och Salary.com för att se löneinformation per timme och år för ett stort antal fält.

De resulterande siffrorna kommer inte att vara exakt, men dessa siffror ger dig en baslinje. Och kom ihåg att “marknadsvärdet ” av dina tjänster kan vara mycket högre än din lön, särskilt om du har en sällsynt specialitet som efterfrågas. Eller, det kan vara lägre om många personer med samma skicklighetsnivå konkurrerar med dig för samma klienter.

Om du ska börja frilansar inom ett annat område än vad du har betalat för att göra i det förflutna, titta på aktuella jobbannonser i det fältet. Oavsett om de är för anställda eller frilans roller, kommer alla jobb som listar ett löneintervall eller timtariff ge dig en uppfattning om var din egen kurs kan vara.

Eller Använd några av de frilans kurs räknare som finns på webben för att bestämma dina priser. YourRate.co är en mycket enkel kalkylator, medan Motivapp. com är gratis timpris kalkylator är mycket mer komplicerat. BeeWits.com timtariff kalkylatorn är någonstans i mitten.

[Läs Hantera din ekonomi som frilansare/entreprenör för mer information.]
Grunderna i egenföretagande som frilansare

Vissa människor inte inser detta, så om du inte göra anslutningen, är en frilansare är i stort sätt samma som egenföretagare.

Du är din egen verksamhet, och bör tänka i dessa termer för att hitta framgång som frilansare.

Tänk på några av dessa grundläggande punkter som du huvudet ner vägen mot frilansande:

Frilansare sätta sina egna timmar och hålla reda på sina egna administrativa uppgifter som utgiftskvitton, schemaläggning, dator/teknikfrågor, fakturering/fakturering kunder, och betala lämpliga arbetsrelaterade skatter.
Beroende på arten av deras arbete, frilansare kanske vill införliva för att skydda personliga tillgångar från ansvar.
Frilansare måste också bli bekväm marknadsföring själva och deras tjänster till potentiella kunder, och bilda och underhålla kundrelationer.

Att hitta en revisor som du litar på kan hjälpa dig att besvara många av dina frågor om att bli frilansare. Och det finns många online communities för frilansare i varje område: frilansare unionen och frilansande författare den, till exempel. Forskning för att hitta stödnätverk som du vågar in i detta nya sätt att arbeta.

[Läs är frilansande din framtida karriär? för mer information om de potentiella fördelarna med frilansande.]
Kardemumman

Frilansarbete kan vara ett befriande, självständigt sätt att arbeta om närmade sig rätt sätt. När du förbereder dig för att börja frilansar, antingen som en sidogig eller som en ny karriär helt, forskning just ditt område för att hitta de bästa nisch resurser tillgängliga för dig